De ultieme man in smoking: James Bond

Na decennia van trendsetten op het gebied van mode, hoef ik denk ik niemand uit te leggen wie het figuur hierboven is. Op dit moment is James Bond bijna net zo herkenbaar als figuren zoals Sinterklaas en de Kerstman. James Bond en deze figuren hebben iets gemeen, zij zijn allemaal herkenbaar aan hun kleding.

Best geklede man
Voor veel mannen is James Bond de ultieme man. Terwijl veel actiehelden het alleen moeten hebben van superkrachten of snelle auto’s balanceert Bond dit samen met een uitstekende kledingsmaak. Hij is de best geklede man van de laatste 50 jaar. Het enige wat jij nodig hebt om de Bond look na te maken is kennis over de regels van een klassieke “black tie”. Deze vorm van smoking dragen is populair bij “sophisticated” mannen.

De 007 look
Jasje:
sommige jasjes hebben brede schouders of een ruimere pasvorm. Bond draagt een slim-fit jasje, met een smalle meting van schouder tot schouder.
Shirt: houd dit traditioneel! Je kan niet zonder een witte blouse met witte kraag. Andere details zoals plooien en knopen zijn je eigen keuze.
Broek: vlakke voorzijde, vlakke voorzijde, vlakke voorzijde. Is dat duidelijk? Ook hier geld weer dat de slim-fit pasvorm een echte must is.
Das: bond is een bow-tie man. En voor de mannen die niet handig zijn in het strikken is er nu een fantastische uitkomst. Het fabrieksgebonden strikje, perfect geknoopt en niemand zal het verschil zien.
Schoenen: nogmaals, denk simpel en traditioneel. Traditionele smoking schoenen zijn vaak lakleder. Heb je deze niet in je kast liggen kun je altijd gaan voor een nette zwarte schoen of fluwelen instappers. Dit is misschien niet wat 007 als eerste aan zou trekken, maar hij zou het zeker goedkeuren.
Pochet: terwijl de huidige James Bond verschillende varianten draagt, is de favoriet toch wel het witte linnen pochet dat in een scherpe vierkante hoek gevouwen is. Kom niet in verleiding om dit detail over te slaan.


Dus als je binnenkort een smoking gaat kopen of huren bij een smoking verhuurshops online, houdt dan rekening met de bovenstaande punten want de manier waarop je dit tweedelige artikel draagt maakt onderscheid tussen obers en geheim agenten. 

Jeanne Kinders
19.05.2015

1 commentaire: